AD DAKKAPELLEN

onbetwist de dakkapellen specialist!!
 

Kunststof kozijn:

Onze kunststof dakkapellen worden voorzien van een kunststof kozijn, uitgevoerd met een verdiept profiel. Het kunststof kozijn is standaard verkrijgbaar in de kleur crème en wit. De kunststof kozijnen zijn echter in veel andere kleuren verkrijgbaar. De buitenzijde van het kunststof kozijn is glad afgewerkt waardoor het gemakkelijk te reinigen is. Eventueel tegen meerprijs kunnen de kunststof kozijnen van renolite folie voorzien worden, in de volksmond ook wel houtnerf genoemd. Hierdoor zal uw dakkapel een fraaier aanzicht krijgen. De dakkapellen kunnen tevens voorzien worden van hardhouten kozijnen met naar buiten draaiende ramen of naar binnen draaikiep ramen.

Glas:

Alle kunststof  en hardhouten kozijnen welke in onze dakkapellen gemonteerd worden ,zijn standaard voorzien van HR++  glas. Het is tevens mogelijk om het glas met kruis roeden uit te voeren welke in of op het glas zijn aangebracht. Tevens is zonwerend, zelfreinigend of triple glas mogelijk.

Ventilatieroosters:

In het kunststof  of hardhouten kozijn kunnen ventilatieroosters worden aangebracht. Deze worden op kleur mee gespoten als de kozijnen. Hierdoor kunt u ten alle tijde de ruimte ventileren zonder een raam te hoeven open zetten.

Zijwanden buitenkant:

De zijwanden van de dakkapel worden afgewerkt met Trespa. Tevens is het mogelijk om de zijwanden af te werken met kunststof Keralit rabatdelen welke voorzien is van renolite folie in de volksmond ook wel houtnerf genoemd. Het Trespa en de kunststof Keralit rabatdelen zijn in diverse kleuren te krijgen.

Zijwanden binnenkant:

De binnenkant van de dakkapel wordt voorzien van isolatie met een R- waarde van 3.5. De isolatie zal worden afgewerkt met underlayment met een dikte van 10 mm of afgewerkt met MDF. Tussen de zijkanten zal er een dampdoorlatende folie worden aangebracht wat nodig is voor de ventilatie van de isolatie.

Constructie balken slapers:

De slapers waarop de dakkapel komt te staan hebben een afmeting van 70 x 190 mm of 75 x 250 mm geschaafd hout.

Waterafdichting onderzijde en zijkanten:

Voor een waterdichte afsluiting tussen het dak en de dakkapel wordt er Ubbiflex of lood aangebracht. Het Ubbiflex of lood wat wij standaard toepassen heeft een breedte van 30cm. De maximale strooklengte bij ubbiflex is 12m dit geeft ten opzichte van lood een fraaier uiterlijk omdat lood altijd aan maximalen lengtes van 100cm zit, tevens is het Ubbiflex in meerdere kleuren leverbaar zodat dit beter bij uw dakpannen aansluit.

Dak constructie balklaag:

De dakbalklaag van de dakkapel wordt gemaakt van 58 x 95cm  geschaafde balken welke om de 30cm  worden aangebracht. Deze afstand is van belang voor de latere afwerking van uw dakkapel, u hoeft later niks mee uit te raggelen. Bij flauwere daken worden ander maten gebruikt welke worden voorgeschreven.

Dakbeschot en isolatie:

Het type dak wat wij toepassen is een zogenaamd "warm- dak". Dit houdt in dat de isolatie op het houten dakbeschot aan de buitenzijde van de dakkapel wordt aangebracht om condensvorming aan de binnenzijde van de dakkapel tegen te gaan.

 Platte kap:

Bij een dakkapel met een platte kap worden er Multiplex platen met een dikte van 18 mm aangebracht met daarop beloopbare PU isolatie met een dikte van 80 mm en een R- waarde van 3.5. Deze isolatie platen worden aan de bovenzijde afgewerkt met een glasvlies laag. Aan de onderzijde passen wij nog een dampdichte folie toe.

Schuine kap / verhoogde nok:

Bij een dakkapel met een schuine kap / verhoogde nok worden er Unidek platen met een dikte van 115 mm aangebracht. De Unidek platen bestaan uit een kunststof binnenzijde, 100 mm isolatie schuim kunststof buitenzijde met daarop tengels met een dikte van 15 mm gelijmd.

Dakbedekking:

Dakkapel platte kap:

Bij een dakkapel met een platte kap wordt het dakbeschot voorzien van een EPDM.  De dakbedekkingen die wij toepassen heeft een productgarantie van maar liefst 40 jaar!. De dakranden worden standaard afgewerkt met een aluminium dak trim. Het is tevens mogelijk te kiezen voor een zinken dakrandafwerking met of zonder kraalrand.

Dakkapel schuine kap / verhoogde nok:

Bij een dakkapel met een schuine kap / verhoogde nok worden de bestaande dakpannen weer aangebracht. Aan de zijkanten van de dakkapel zullen er gevelpannen worden aangebracht zoals bestaand. Het is tevens mogelijk om in plaats van gevelpannen voor houten of kunststof windveren aan de zijkanten te kiezen.

Boeidelen:

De boeidelen welke aan onze dakkapellen worden gemonteerd, worden gemaakt van Trespa met een dikte van 6 mm. De Trespa platen worden vastgezet met Trespa schroeven in de kleur van het Trespa. Er zijn diverse kleurkeuzes van het Trespa mogelijk. Tevens is het mogelijk om de dakkapel te voorzien van keralit boeidelen, deze zijn voorzien van een renolite folie in de volksmond ook wel houtnerf genoemd.

Overstek:

Het overstek van de dakkapel is standaard 150 mm aan de voor -en zijkant van de dakkapel. Smallere of bredere overstekken zijn natuurlijk ook mogelijk.

Hemelwaterafvoer:

 Platte kap:

Bij een dakkapel met een platte kap wordt er een EPDM  plakplaat aangebracht welke voorzien is van een uitloop met een diameter van 80 mm. De uitloop zal uitmonden op het bestaande dak.

 Schuine kap / verhoogde nok:

Bij een dakkapel met een schuine kap / verhoogde nok zal er een zink goot in gootbeugels worden aangebracht. De goot zal worden voorzien van een PVC buis met een diameter van 80 mm welke zal uitmonden op het bestaande dak.

 
Opbellen
E-mail
Info